Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


23 Αυγ 2014

Η γωνιά των Μαθηματικών στο Νηπιαγωγείο: 6 μαθηματικά παιχνίδια και δραστηριότητες με συνοδευτικό εκτυπώσιμο υλικό

Η ακόλουθη ανάρτηση προτείνει ένα σύνολο από 6 μαθηματικά παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορούν να εμπλουτίσουν τη γωνιά των μαθηματικών.

1. Για την εκμάθηση των προηγούμενου και του επόμενου αριθμού δωρεάν υλικό με μηλαράκια στον σύνδεσμο που ακολουθεί με απλή εγγραφή (από τα λίγα υλικά που η συγκεκριμένη σελίδα διαθέτει δωρεάν).

http://www.teacherspayteachers.com/Product/Ordering-Numbers-What-comes-before-Numbers-0-15-Math-Center-FREE-153012

2. Εξαιρετικά πρωτότυπη μαθηματική δραστηριότητα με πλαστική κρεμάστρα, μανταλάκια διαφορετικού χρώματος (για την καλύτερη κατανόηση της πεντάδας) και "πουκαμισάκια" δωρεάν για εκτύπωση σε χρωματιστό φωτοτυπικό χαρτί. Δείτε τη δραστηριότητα στον σύνδεσμο:

http://kindergartencenter.blogspot.gr/2013/03/t-shirt-download-freebie.html

https://docs.google.com/file/d/0B7WYwLxcsocdNjgtUlBVdEFGVGs/edit
(εδώ θα βρείτε τα ασπρόμαυρα "πουκαμισάκια" από το 1 έως το 10).

3. Άλλη μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα με τερατάκια έτοιμα για εκτύπωση. Τα παιδιά ρίχνουν το ζάρι ή τα ζάρια και ανάλογα με τον αριθμό που θα φέρουν γράφουν το σύνολο στο τετράγωνο της καρτέλας και τοποθετούν τόσα ματάκια στο τερατάκι όσο τους δείχνει ο αριθμός στο ζάρι ή στα ζάρια (πρόσθεση). 


Βρείτε τα εκτυπώσιμα τερατάκια στον σύνδεσμο:
https://docs.google.com/file/d/0B4xHA7hSyp4NMDVlZmE1MjItYjZjNS00ZDNkLTlkYzktMTQ0MThmYzQ3NDM2/edit?hl=en_US

4. Άλλη μία ενδιαφέρουσα πρόταση θα βρείτε στον σύνδεσμο

https://docs.google.com/file/d/0B6zC45cAimWuOGE4ZGJkYzktOTFkMi00YmU0LTk2OGYtNTlmZDQwNTc1MDEz/edit?hl=en
Εκτυπώστε τους αριθμούς από το 1 έως το 12, κόψτε τους και πλαστικοποιήστε τους. Τα παιδιά τοποθετούν τόσα μανταλάκια σε κάθε καρτέλα όσα δείχνει ο αριθμός.


5. Ακόμα μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα θα βρείτε με το συνοδευτικό εκτυπώσιμο υλικό στον σύνδεσμο:

https://docs.google.com/file/d/0B618ahbgtlRwZjU3ZWMxNWItOThhMS00ZmU0LThkNDctZDE2NDg3NzhlNTYy/edit?hl=en_US
Στο παιχνιδι αυτό συμμετέχουν δύο παιδιά και παίζεται περίπου όπως το γνωστό παιχνίδι UNO, μόνο που τα παιδιά κρατούν κάρτες των δεκάδων όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ακολουθεί. 


Τα παιδιά αρχικά ανακατεύουν τις κάρτες, μοιράζονται τις κάρτες, ρίχνουν το κάθε ένα με τη σειρά την κάρτα που επιθυμεί και όποιο παιδί έχει στις κάρτες του αριθμό μεγαλύτερο από τον αριθμό που δείχνει η κάρτα που βρίσκεται κάτω, μπορεί να πάρει όσες κάρτες είναι κάτω. Νικητής είναι όποιος μαζέψει όλες τις κάρτες.



6. Η έκτη δραστηριότητα που προτείνεται παίζεται με "φασόλια" διπλής όψης που μπορούμε να φτιάξουμε είτε με χαρτόνι κάνσον πλαστικοποιημένο είτε με αφρώδες υλικό ή εναλλακτικά να βάψουμε αληθινά φασόλια από τη μία πλευρά με κόκκινη τέμπερα. 


 Καρτέλα των 10 φασολιών


 Καρτέλα των 9 φασολιών


 Καρτέλα των 8 φασολιών

  Καρτέλα των 7 φασολιών

  Καρτέλα των 6 φασολιών

  Καρτέλα των 5 φασολιών

Στο παιχνίδι αυτό προτείνεται να ασχοληθούν μέχρι 3 παιδιά. Αρχικά, τα παιδιά διαλέγουν με πόσα φασόλια θα παίξουν και παίρνουν το καθένα από μία καρτέλα και ένα ποτήρι με φασόλια. Αν για παράδειγμα διαλέξουν να παίξουν με 10 φασόλια, παίρνουν την καρτέλα των 10 φασολιών, βάζουν μέσα στο ποτήρι δέκα φασόλια, κουνούν το ποτήρι και ρίχνουν τα φασόλια στο πάτωμα. Μετρούν από ποια πλευρά έπεσαν τα φασόλια (την κόκκινη ή την άσπρη) και σημειώνουν τους αντίστοιχους αριθμούς στην καρτέλα τους, γράφοντας και το σύνολο.


22 ακόμα αναρτήσεις με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ