Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


19 Απρ 2015

Μία πρόταση για καλοκαιρινή γιορτή από τη Σπυριδούλα Στύλου και το 37ο Νηπιαγωγείο Λάρισας

Καλοκαιρινή Γιορτή στο Νηπιαγωγείο: 
μία πρόταση από την εξαιρετική συνάδελφο 
Σπυριδούλα Στύλου.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 
15 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.



Απομαγνητοφώνηση
Ιούνιος, Ιούνιος μας έφτασε ζεστός και καλοκαίρι μύρισε και πάλι ο καιρός. Θα κλείσουν τα σχολεία μας θα πάμε διακοπές κι άδειες τώρα μένουνε οι σχολικές αυλές. Ιούλιος, Ιούλιος καρδιά καλοκαιριού στη θάλασσα είναι το μυαλό κάθε μικρού παιδιού. Στα κύματα θα παίξουμε, στην άμμο τη χρυσή, φορέστε τα καπέλα σας κι ελάτε όλοι μαζί.

Ο Αύγουστος, να ο Αύγουστος σημαίνει διακοπές, ξεκούραση μας δίνει, χαρούμενες στιγμές. Οι πόλεις μας αδειάζουν και φεύγουμε μακριά, οι πιο πολλοί πηγαίνουνε στα δροσερά νησιά. Καλοκαίρι, καλοκαίρι, ζέστη φέρνεις και χαρά. Αχ! να είχα καλοκαίρι πάντα μέσα στην καρδιά.

Ζήτω το καλοκαίρι, ζήτω οι διακοπές!
Τέρμα τα μαθήματα, τέρμα οι δουλειές!
Ώρα για χαχανίσματα! Ζήτω το κολύμπι!
Ώρα για λαχνίσματα! Ζήτω το παιχνίδι

Παιδιά, κλείσαν τα σχολεία. Πάμε για ηλιοθεραπεία. Τρέξτε γρήγορα ξαπλώστε, τις πετσέτες σας απλώστε. Γυαλία βάλτε, λαδωθείτε, απ'τον ήλιο μην καείτε, το μαγιό σας μην ξεχνάτε και καπέλα να φοράτε και πολλά νερά να πιείτε απ'τον ήλιο μην ψηθείτε.

Πού να πάμε όμως φέτος; Πού να πάμε διακοπές; Λέω να πάμε στην Γαλλία, προτιμάς στην Ισπανία;

Ιταλία, Ισπανία, όμορφη είναι και η Βραζιλία. Γι'αυτό θα δούμε.

Στο καρναβάλι το τρελό, χορέψτε σάμπα μα και μάμπο σε λάτιν ξέφρενο ρυθμό. Έχουμε φυτείες με κακάο μα και με εξαίρετο καφέ, έχουμε δάση και ποτάμια, έλα να μας δεις, αν θες. Είμαι η Βραζιλία.

Όλα, είμαι η Ισπανία η χώρα των ταυρομάχων με πλούσια φυσική ομορφιά, παλάτια, μνημεία ξακουστά. Σαν θα'ρθεις εδώ πέρα, πάντα έχουμε γιορτή, μας αρέσει το τραγούδι, ο χορός και η μουσική. Μαδρίτη, Βαρκελώνη, σαν πας θα μαγευτείς, στην όμορφη Σεβίλη φλαμένγκο θα χαρείς.

Αλό, είμαι η Γαλλία, με σπουδαία ιστορία, πόλεις φιλόξενες πολλές με μνημεία κι εκκλησιές. Κήπους και συντριβάνια έχω εγώ πολλά, δάση στον Σηκουάνα μα και κάστρα φοβερά. Σας καλώ όλους να δείτε στις Βερσαλίες το παλάτι και του Άιφελ τον πύργο στο Παρίσι μην ξεχνάτε.

Τσάο, είμαι η Ιταλία, χώρα όμορφη, λαμπρή, με βουνά πολλά και δάση, κι ακρογιάλια να χαρείς. Ρώμη, Νάπολη, Μιλάνο, πόλεις όλο γοητεία μα η πιο ωραία πόλη λεν πως είναι η Βενετία. Γόνδολες αρμενίζουν σ'όλα τα δρομάκια, κανάλια τα ονομάζουν τέτοια δε θα βρεις άλλα.

Σας ακούω τόση ώρα, σχέδια να κάνετε για διακοπές που θέλετε να είναι σ'άλλες χώρες μακρινές. Εγώ είμαι η Ελλάδα, όμορφη χώρα ξακουστή, μα δεν με ξέρετε, γιατί; Έχω χιλιάδες ομορφιές, μαγευτικές ακρογιαλιές, πανέμορφα ψηλά βουνά, ποτάμια με γάργαρα νερά.

Μα στην Ελλάδα διακοπές έχουμε κάνει πολλές φορές.

Αλήθεια, με γνωρίζετε, με ξέρετε καλά; Εμένα μα και όλα τα ωραία μου νησιά; Τώρα θα τα γνωρίσετε και θα ακούσετε πολλά για όλα τα νησιά μου που είναι σπουδαία και τρανά. Να, ακούω τις φωνές τους, τα παιχνίδια, τις χαρές τους, έρχονται να συστηθούνε μόνα τους να σας τα πούνε.

Είμαι η Κρήτη και σας καλώ, κοντά μου όλους να σας δω, εδώ θα βρείτε την Κνωσσό, με το παλάτι της το ξακουστό. Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, πόλεις που μένουν στην καρδιά, και στο Λασίθι να σταθείς, το φοινικόδασος θα δεις. 

Ο Ψηλορείτης είναι βουνό, της Κρήτης μεγάλο και ξακουστό και το Φαράγγι της Σαμαριάς, αν διασχίσεις, δεν το ξεχνάς. Έλα στην Κρήτη που λεβέντες γεννά, που είναι φιλόξενη, τσικουδιά σε κερνά. Είναι ωραίο, μεγάλο νησί σε όλο τον κόσμο φημισμένο πολύ.

Νησιά του Αργοσαρωνικού εμείς, πολύ κοντά στην Αθήνα θα μας βρεις.
Αίγινα, Μέθανα, Αγκίστρι να δεις.
Στον Πόρο μια στάση, μα μη ζαλιστείς απ'την ωραία μυρωδιά που το λεμονοδάσος σκορπά.

Ύδρα, Σπέτσες, Σαλαμίνα, φόρα καπέλο και ξεκίνα για ατέλειωτες βόλτες στα σοκάκια και αγορές στα μαγαζάκια.

Είμαστε τα Επτάνησα. Το λέει και τ'όνομά μας. Επτά νησάκια ξακουστά στου Ιονίου μέσα την αγκαλιά. Εδώ σαν έρθετε για διακοπές θα βρείτε θάλασσες μοναδικές και θα γευτείτε πάρα πολλά ωραία νόστιμα φαγητά, η παστιτσάδα ένα από αυτά.

Λευκάδα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, σας περιμένουμε παιδιά. Για Ιθάκη, Κύθηρα οι γλάροι πετούν, στη Ζάκυνθο φτάνουν τις χελώνες κοιτούν ναι ξέρετε την καρέτα-καρέτα. Ο ήλιος λάμπει στους Παξούς και μας κερνά γλυκούς καρπούς.

Μες στο Αιγαιο σε κύκλο παιδιά, οι Κυκλάδες χορεύουν καμαρωτά, πολλά νησάκια μια αγκαλιά, κοντά μας ελάτε το πλοίο ξεκινά. Στους μύλους της Μυκόνου να φωτογραφηθείτε και λουκούμια από τη Σύρο αγοράστε να γευτείτε. Στην Παναγιά της Τήνου όλοι προσευχηθείτε, μπείτε στο πλοίο για Σαντορίνη το ηλιοβασίλεμα να δείτε. Στην Κίμωλο, στη Σέριφο κολύμπι θα χαρείτε, στη Δήλο και στην Αμοργό όλοι θα μαγευτείτε.

Μες στου Αιγαίου την αγκαλία μία παρέα πολλά νησιά, ο ήλιος μας βλέπει και γελά και ανθίζουν δέντρα και φυτά. Στη Σάμο πιες κρασάκι σε ωραίο ταβερνάκι, στη Χίο αν βρεθείς μαστίχα να γευτείς, μέλι να πάρεις απ'τα Ψαρά, στη Λήμνο στάσου για μια βουτιά, ούζο Πλωμάρι κοίτα να πιεις στη Μυτιλήνη σαν βρεθείς.

Η Εύβοια νομίζετε ότι είναι μια στεριά, μα είναι νησί μεγάλο να το θυμόσαστε παιδιά. Απέναντι απ'την Εύβοια σπαρμένα είναι πολλά, μικρά μεσαία μεγάλα νησιά, όμορφα, πράσινα και γαλανά.

Σποράδες το όνομά μας, είναι γνωστή η ομορφιά μας.

Στη Σκύρο αλογάκια μικρόσωμα θα δεις, σταφύλια στην Αλόννησο φάε να γλυκαθείς. Στη Σκιάθο και στη Σκόπελο κολύμπι θα χαρείς, μη σε μαυρίσει ο ήλιος, καπέλο να φορείς.

Τα Δωδεκάνησα είμαστε εμείς, κοντά μας έλα να χαρείς, ήλιο θάλασσα και αμμουδιά, καλό φαΐ και ξεγνοιασιά. Στην Κάλυμνο σαν φτάσεις, σφουγγάρια να αγοράσεις, τη Ρόδο να επισκεφτείς, των Ιπποτών το κάστρο για να δεις. Οι εκκλησίες της Πάτμου είναι φανταστικές, ηφαίστειο έχει η Νίσυρος και από θειάφι μυρωδιές.

Στη Λέρο, στους Λειψούς, στην Κάσο αν βρεθείς έναν παράδεισο θα βρεις, σίγουρα θα ξεκουραστείς. Στην Καστελόριζο, στην Κω, στην Κάρπαθο να'ρθεις, το πλοίο σαλπάρει, τρέξτε παιδιά για Αστυπάλαια ξεκινά.

Και τώρα τι λέτε; Αξίζει στην Ευρώπη να πάτε διακοπές, όταν δεν έχετε γνωρίσει του τόπου σας τις ομορφιές; 

Το αποφασίσαμε. Θα κάνουμε διακοπές στην Ελλάδα. 
Ελλάδα, Ελλάδα, χώρα όμορφη, χώρα ευλογημένη, Ελλάδα του γαλανού ουρανού και του ήλιου αγαπημένη.

Είσαι μια σκέτη ζωγραφιά, με κάμπους και ψηλά βουνά, με όμορφα πολλά νησιά και ανθρώπους που έχουν χρυσή καρδιά. Ελλάδα, πόσο σ'αγαπώ, την ομορφιά σου τραγουδώ, όπου κι αν πάω, όπου βρεθώ Ελλάδα μου δεν σε ξεχνώ.

Τώρα που κλείνει το Νηπιαγωγείο, μόνο μια λέξη θα σας πω. Αντίο. Τώρα που φεύγουμε παιδιά, νιώθω μια λύπη στην καρδιά. Αντίο. Τώρα δασκάλα μου καλή, μάθε πως σ'αγαπώ πολύ. Αντίο. Τώρα στην έρημη αυλή, στέλνω χαιρετισμού φιλί. Αντίο. Χαιρετώ το νηπιαγωγείο και όλα τα παιδάκια που μαζί περάσαμε όλοι σαν αδερφάκια. Και τώρα ας φωνάξουμε κι ας πούμε το αντίο στην κυρία και σε σας και στο Νηπιαγωγείο. Αντίο.

Στίχοι: Ελλάδα και νησιά (Σάσα Καραγιαννίδου)
Το υπόλοπο κείμενο της Σπυριδούλας Στύλου, την οποία ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ